Urmărește-ne:

Alege limba:

Care este cafeaua cea mai scumpă din lume?

poza 3

Când auzim de preţul unui espresso în Piaţa San Marco din Venezia sau în unul din marile oraşe ale lumii rămânem uimiţi şi ne întrebăm cum e posibil ca să fie o diferenţă aşa mare comparativ cu celelalte cafenele. Cred că unul dintre factori e locaţia, dar nu mai important decât cafeaua servită acolo. Sunt anumite localuri chic în care un espresso poate costa şi 70 de euro, dar acolo fantastica bautură e constituită din elemente atât de preţioase, încât pot costa cât un patrimoniu. Merită? Sunt mulţi iubitori de cafea care visează să găsească într-o zi una dintre aceste amestecuri şi să încerce să le evalueze , să se delecteze, să vadă dacă întradevăr gustul e pe măsura faimei.

În acest moment cafelele cele mai apreciate în lume sunt în număr de 5, cu toate că sunt foarte scumpe şi dificil de găsit. Toate au caracteristici particulare şi sunt sigur că acestea vă vor lăsa uimiţi. Şi pentrru a le cunoaşte înainte de a le degusta, vă invit să intrăm mai mult în profunzimea acestor licori:

 

KOPI LUWAC: se cultivă în Indonezia, iar boabele trec printr-un procedeu special de preparare ( boabele se găsesc în excrementele unui animal, zibetul asiatic, un animal care seamănă cu o nutrie dar care mănâncă drupele de cafea ). Aşadar Kopi Luwac sunt boabele care au trecut prin sistemul digestiv şi au suferit o serie de transformări. Se pare că boabele, datorită sucurilor gastrice, au dobândit o aromă de testat şi un gust dulce. Un kilogram de Kopi costă în jur de 7oo de euro.

BLACK IVORY COFFEE: se pare că şi elefanţii sunt mari iubitoi de cafea. În Tailanda ei sunt hrăniţi cu cafea şi boabele ajunse în sistemul digestiv al animalului, care este foarte acid, permite boabei de cafea să piardă nota amăruie şi să se tranforme în una dulce cu iz de caramel. După ce sunt expulzate, boabele sunt spălate şi lăsate să se deshidrateze la soare. În acest moment Black Ivory Coffee costă cca 900 de euro/ kg.

FAZENDA SANTA INES: o cafea fără influenţe animale, şi deci preferată de mai mulţi. E produs în Brazilia iar varietatea de cafea este Yellow Boubon. Caracteristica acestei cafele este aroma fructată de cireşe şi fructe de pădure .

HACIENDA la ESMERALDA: una dintre cele mai rare cafele din lume, de o calitate foarte înaltă. Aceasta creşte în Panamain, rezervaţia Gheisha, la 1850 de metri deasupra mării şi este atât de căutată, încât în fiecare an se ţine o licitaţie pentru a fi cumpărată. E o cafea floreală şi fructată, cu arome ce amintesc de gustul caiselor, piersicilor şi iasomiei.

JAMAICA BLUE MOUNTAIN: această cafea este foarte interesantă şi are o cerere foarte mare, având în vedere că doar în Japonia se vinde 80% din producţie. Are un gust lipsit de notele amare şi e foarte delicat. O mare parte se foloseşte pentru prepararea bazei pentru lichiorul de cafea Tia Maria. Se cultivă în Jamaica la înălţimi chiar şi de 2300 m., iar principalul responsabil pentru aromă este solul mineral, bogat în fosfor şi diferenţele mari de temperatura dintre zi şi noapte.

Sharing is caring!

Cele mai recente articole:

Evenimente
Travelărim

#VinEfervescentNoutăţi

În fiecare an sărbătorile vin şi nu vin oricum. Vin eferevescent. Şi ce altă sărbătoare are mai multă efervescenţă decât cea de pe 31 decembrie,

Citește mai mult »
Vin la Interviu
Travelărim

#VinLaJulfă

  O singură dată pe an, la sărbătoarea Naşterii Domnului, la Crăciun, unii mai păstrează tradiţiile din străbuni în zona Moldovei şi mai fac şi

Citește mai mult »
error: Conținutul este protejat! Nu puteți copia acest fragment