Urmărește-ne:

Alege limba:

Cafeaua, așa cum este ea cunoscută astăzi, are un trecut interesenat și o funcționalitate complex exploatată de-a lungul timpului. S-a relatat că egiptenii produceau un soi de vin, obținut în urma fermentării boabelor uscate în apă. Iar triburile africane amestecau grăsime animală cu boabe măcinate, obținând o pastă din care formau niște bile. Zilnic, războinicii le consumau pentru efectul lor stimulator, energizant, iar alteori erau folosite de vraci sau preoți în anumite ritualuri pentru efectul pe care îl generau.

Unele relatări povestesc despre cum au fost fierte pentru prima dată boabele pentru a prepara o licoare ce ajuta călugarii să stea treji noaptea pentru ceremonii. Din alte relatări aflăm că la început cafeaua a fost considerată aliment și nu băutură, și abia în seolul X este consumată ca băutură caldă sau era utilizată ca medicament.

Produsă în peste 50 de țări, în peste 80 de soiuri, astăzi cafeaua se găsşste în mai multe sortimente, atât din punct de vedere al calității, cât și al prețului, unele sortimente fiind considerate a fi produse de lux.

Şi totuşi cafeaua este acea licoare care ne încântă dimineţile şi ne umple de energie în orice moment al zilei, regăsindu-se într-o multitudine de variante şi amestecuri absolut delicioase. Alături de Vasile Ghimpu, expert în analiză senzorială, vom păşi în lumea cafelei şi o vom descoperi pas cu pas pentru a o înţelege şi savura aşa cum este ea creată să ne încânte.

error: Conținutul este protejat! Nu puteți copia acest fragment