Urmărește-ne:

Alege limba:

#VinEfervescentNoutăţi

site

În fiecare an sărbătorile vin şi nu vin oricum. Vin eferevescent. Şi ce altă sărbătoare are mai multă efervescenţă decât cea de pe 31 decembrie, când aşteptăm entuziaşti noul an cu tot ce aduce bun, cu planuri deja creionate şi noi vise de împlinit?

Şi ca în fiecare an de revelion, nu poate lipsi spumantul de la miezul nopţii, cel care dă momentului efervescenţă, amplifică emoţiile şi creionează zâmbetele de pe chipul tuturor. Şi cum altfel să începem un nou an dacă nu cu noutăţi?

Aşa am aflat că sunt cel puţin 3 spumante noi în piaţa românească, lansate la final de 2018, pe care noi le-am cunoscut şi nu puteam să nu împărtăşim.

Casa de Vinuri Cotnari vine cu 2 noutăţi ( şi ne anunţă că mai urmează ): ZAZ – Vin spumant Alb demisec şi ZAZ – Vin spumant Rose demisec. Cu aceeaşi filosofie de brand ca întreaga gamă ZAZ, cele 2 spumante noi se adresează tinerilor şi au la bază ideea de petreceri şi timp liber alături de prieteni şi apropiaţi. Spumantul ZAZ a fost creat special pentru a fi un competitor direct al Prosseco-ului Italian, putând fi consumat ca atare sau chiar folosit în cocktail-uri.

Nu veţi găsi pe etichete menţionate soiurile din care au fost făcute, pentru a da un look fresh, internaţional” spun ei, dar putem menţiona că unicitatea soiurilor Casei de Vinuri Cotnari sunt un mare plus în cazul celor 2 spumante ce vin într-o sticlă de 0.75 l unică în România.

  1. ZAZ – Vin spumant Alb, demisec, Frâncuşă, Metoda Charmat, O.C.-C.M.D; Volum alcool : 11,5%

 

Vizual prezintă un perlaj fin, persistent, intens şi o culoare în tonuri galben strălucitoare cu tente verzui.

Olfactiv, pe ansamblu se prezintă foarte fresh, intens şi ne duce cu gândul la o primăvară frumoasă, cu note de flori albe ( soc, tei).

Gustativ prezintă o nouă intensitate şi o aciditate bună, subliniate delicat de arome de pomelo, mere verzi, cârcei de viţă de vie şi continuă cu un iz elegant de cireşe albe spre final.

  1. ZAZ – Vin spumant Rose demisec, Busuioacă, Metoda Charmat, D.O.C.-C.M.D; Volum alcool : 11%

Vizaul îmbie cu tonurile rozalii-somon alături de perlajul fin, intens şi persistent.

Olfactiv îl găsim intens, cu note de trandafiri de dulceaţă şi fructe roşii de pădure.

Gustativ este intens, cu o aciditate bună, note de căpşună , zmeură, grapefruit roz, şi un final discret-amărui, foarte plăcut.

  1. Cuvée Celést – Alb, brut, Fetească Regală, Pinot Noir şi Riesling de Rhin, Metoda Tradiţională, D.O.C.-C.M.D; Volum alcool : 12,5%

Cu o maturare în sticlă de 36 de luni, Villa Vinea ne aduce un spumant elegenat ce şi-a aşteptat cuminte momentul lansării. Noi l-am cunoscut la Concursul de Spumante Româneşti din 27 noiembrie 2018, organizat de Tiberiu Onuţu.

Vizual întâlnim şi aici un perlaj fin, persistent şi tonalităţi de galben pai.

Olfactiv ne îmbie frumos cu note de patiserie franceză, măr verde, fructe galbene şi pâine proaspăt coaptă, cu o intensitate medie, armonioasă.

Gustativ este foarte fresh, crocant, cu o aciditate ridicată, o persistenţă medie spre lungă şi note de măr verde, gutui şi note de zarzăre, iz discret de patiserie franceză, încheind cu un postgust bine echilibrat.

Să aveţi poftă! De viaţă! De vise! De tot ce vă aduce împlinire! Să #travelărim frumos în 2019, fiecare cu propriile vise, gânduri şi impliniri!

#ViaţaAreGust

Sharing is caring!

Cele mai recente articole:

Vin la Interviu
Travelărim

#VinLaJulfă

  O singură dată pe an, la sărbătoarea Naşterii Domnului, la Crăciun, unii mai păstrează tradiţiile din străbuni în zona Moldovei şi mai fac şi

Citește mai mult »
error: Conținutul este protejat! Nu puteți copia acest fragment